BBC toont gruwelijke beelden van aanval in Syrië

Het BBC-programma "Panorama" heeft gisteren beelden getoond van slachtoffers van een bombardement in Aleppo, in het noorden van Syrië. De aanval vond plaats op de speelplaats van een school. De verwondingen lijken afkomstig te zijn van napalm. We waarschuwen alvast dat de beelden schokkend zijn, maar we bieden u de link toch aan omdat we u de gruwel van de oorlog niet willen onthouden.

De opnames zijn maandag gemaakt. De journalisten van de BBC filmden tieners die geraakt waren door een brandbom. De bom werd gegooid aan het eind van de schooldag toen de speelplaats vol scholieren stond.

Er zouden tien tot vijftien dodelijke slachtoffers gevallen zijn bij de aanval. Meer dan honderd anderen raakten ernstig gewond. De lichamen van de slachtoffers zijn bedekt met een witte zalf.

Volgens de journalisten lijken de wonden veroorzaakt door napalm. Dat is een stroperige benzine, die zich hecht aan de huid en diepe brandwonden veroorzaakt. Napalm werd tijdens de Vietnamoorlog veel ingezet door de Amerikanen. Het gebruik van brandbommen tegen burgers is door internationale verdragen verboden. Maar Syrië heeft die niet ondertekend.

Klik hier om de beelden op de BBC-website te bekijken. We waarschuwen nogmaals dat ze gruwelijk kunnen zijn.