Bijna 32.000 bestuurders geflitst tijdens controleweek

Tijdens een Europese campagneweek van snelheidscontroles zijn in ons land 31.591 bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Bijna twee derde van de overtreders werd met een vaste camera geflitst. De grootste snelheidsduivel werd in de provincie Namen geflitst, hij reed 220 kilometer per uur.

De Europese campagneweek vond plaats van maandag 19 tot en met zondag 25 augustus. De bedoeling was om bestuurders attent te maken op de gevaren van overdreven snelheid en hen te herinneren aan de noodzaak van een aangepast rijdrag. Een derde van de ongevallen op Europese wegen wordt veroorzaakt door overdreven snelheid.

Van de 31.591 processen-verbaal werden er 20.083 vastgesteld met een vaste camera en 11.508 met een mobiele camera. De automobilist met de zwaarste voet werd in de provincie Namen geflitst. Hij reed met een snelheid van 220 kilometer per uur. Hoeveel bestuurders er in de andere landen tegen de lamp liepen, is nog niet bekend. Volgens de federale politie zullen in de toekomst nog andere gelijkaardige acties plaatsvinden.