Britse vrouw ook in beroep veroordeeld tot doodstraf in Bali

Een 57-jarige Britse vrouw die in januari berecht werd voor het smokkelen van 4,8 kilogram cocaïne naar het Indonesische eiland Bali, is ook in beroep veroordeeld tot de doodstraf. De vrouw kan nu alleen nog een herziening vragen of een genadeverzoek tot de president richten.
AP2013
Archieffoto.

De Britse vrouw van 57 werd in januari in Indonesië ter dood veroordeeld voor drugssmokkel. De vrouw werd betrapt toen ze zo'n 4,8 kilogram cocaïne Bali probeerde binnen te smokkelen.

De vrouw tekende beroep aan tegen het vonnis, maar de rechter heeft het vonnis van in januari vandaag bevestigd. "Het vonnis van de rechtbank was wel overwogen en daarom hebben we het beroep verworpen", aldus rechter Artidjo Alkotsar.

De vrouw heeft altijd beweerd dat ze gedwongen werd om de drugs naar Indonesië te smokkelen omdat haar zoon werd bedreigd.

Om haar straf toch nog de ontlopen, kan de vrouw nog om een herziening vragen. Dan zal ze echter met nieuwe bewijzen op de proppen moeten komen of moeten kunnen aantonen dat de jury nalatig is geweest. Tot slot kan ze nog een genadeverzoek tot de president richten.

De handel in drugs wordt streng vervolgd in Indonesië. De smokkel van 5 gram of meer kan al met de dood bestraft worden.