Dubbel platina voor Stromae in minder dan 10 dagen

Het loopt storm voor het nieuwe album van Stromae, "Racine carrée". In minder dan tien dagen tijd ging het album meer dan 40.000 keer over de toonbank. Dat is goed voor dubbel platina. Het album wordt vooral digitaal gedownload, want de zanger zet de sterkste digitale openingsweek ooit in België op zijn naam.

Het album staat ondertussen op nummer 1 in de hitlijsten van België, Frankrijk, Zwitserland en Québec. Stromae kondigde gisteren nog een extra concert aan in Vorst Nationaal op 6 april. Zijn andere concerten in het najaar en het voorjaar volgend jaar zijn al uitverkocht. 

De Belgische zanger is vooral bekend van zijn hit "Alors on danse" die op zijn eerste album "Cheese" stond. Op zijn tweede album, "Racine carrée", staan nummers zoals "Formidable" en "Papaoutai".