Lindsay Lohan stuurt haar kat naar Venetië

De Amerikaanse actrice Lindsay Lohan is niet naar Venetië gereisd voor de voorstelling van "The canyons". Regisseur Paul Schrader moest zonder de steractrice zijn erotische thriller voorstellen in Italië.

Paul Schrader heeft "The canyons" samen met auteur Brett Easton Ellis en acteurs James Deen en Tenille Houston voorgesteld op het Filmfestival van Venetië.

"De voorbije zestien maanden werd ik op eigen verzoek gegijzeld door de bijzonder talentvolle maar onvoorspelbare actrice Lindsay Lohan. Ze zei dat ze hier zou zijn vandaag, maar ze is het niet", zei Schrader tegen de journalisten.

Lohan vertolkt in de film de vriendin van een filmproducent, vertolkt door James Deen, die hun seksuele fantasieën botvieren met koppels die ze contacteren op het internet.

Schrader en de woordvoerder van Lindsay Lohan hebben geen verklaring gegeven voor de afwezigheid van de actrice. De 27-jarige Lohan kampt al jaren met een alcohol- en drugsverslaving. In juli verbleef ze op bevel van een rechter in een ontwenningskliniek.

GABRIEL BOUYS