Man verdient geld aan telefoons van callcenters

Voor Lee Beaumont was de maat vol toen hij twee jaar geleden voor de zoveelste keer door een callcenter werd opgebeld terwijl hij naar zijn favoriete soap "Coronation Street" aan het kijken was. Hij besliste van zijn telefoonnummer een bedrijfsnummer te maken, waardoor elke firma die hem opbelt, tien pence per minuut moet betalen.

Sindsdien doet de Brit uit Leeds zijn best om de callcenters zo lang mogelijk aan het lijntje te houden. Met succes, want na twee jaar heeft dat handigheidje hem al 300 pond (351 euro) opgeleverd.

"Ik werd gek van al die telefoontjes tijdens "Coronation Street"", zei Beaumont op BBC Radio 4. "Daar moet toch iéts mee te doen zijn, dacht ik. En toen kwam ik op het idee om voor 10 pond een bedrijfsnummer te maken van mijn telefoonnummer."

Vrienden en familieleden hoeven zich echter geen zorgen te maken, want Beaumont heeft naast zijn bedrijfsnummer ook nog een gewone telefoonlijn die uitsluitend door bekenden in zijn omgeving gebruikt kan worden. "Maar als ik contactgegevens overmaak aan nutsbedrijven, geef ik hen dat andere nummer."

Zijn "slachtoffers", de bedrijven, nemen het volgens hem al bij al goed op. "Sommige firma's weigeren mij te bellen en dan zeg ik, stuur me dan een mailtje. Maar uiteindelijk mailen ze niet en bellen ze toch", lacht de man uit Leeds. Wel is het hem opgevallen dat hij minder telefoons krijgt dan vroeger. "Vorig jaar kreeg ik nog elke maand een dertigtal telefoontjes. Maar dit jaar is dat aantal behoorlijk gedaald. Deze maand kreeg ik er bijvoorbeeld slechts zestien."

AP2012

lees ook