Michael Douglas opent Filmfestival van Deauville

De 39e editie van het Filmfestival van Deauville is vanavond geopend met de vertoning van de film "Behind the candelabra" van Steven Soderbergh. Michael Douglas vertolkt de hoofdrol van Liberace in de film en was ook van de partij op de vertoning.

Het filmfestival in de Franse badplaats Deauville focust op de Amerikaanse cinema. De openingsfilm "Behind the candelabra" van Steven Soderbergh met Michael Douglas werd buiten competitie vertoond.

De Australische actrice Cate Blanchett verscheen ook op de rode loper. De voltallige jury van het festival was ook aanwezig. De jury wordt voorgezeten door de Franse acteur Vincent Lindon en onder anderen de zangeres Lou Doillon (foto) zal de competitiefilms beoordelen.

Andere bekende gasten voor de komende dagen in Deauville zijn John Travolta, Forest Whitaker, Jamie Foxx, Nicolas Cage en regisseur Larry Clark. Het festival loopt nog tot zondag 8 september.