Problemen met treinen naar luchthaven Zaventem

Er zijn problemen met de treinen naar de luchthaven van Zaventem. Een bovenleiding op de lijn Leuven-'s Gravenbrakel is beschadigd. Twee van de vier sporen zijn er buiten gebruik en 2 treinen zijn stilgevallen. De vertragingen lopen op tot gemiddeld twintig minuten. Het treinverkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid.

Volgens Infrabel zijn de problemen vastgesteld aan de bovenleiding tussen het station van Diegem en het station van Zaventem.

Nog volgens Infrabel zullen de herstellingswerken nog geruime tijd duren. Hierdoor zal de avondspits vrijwel zeker hinder ondervinden.

Door de beschadigde bovenleiding zijn 2 treinen op het traject stilgevallen. De passagiers hebben de stellen na een uur kunnen verlaten en zijn te voet naar het station gestapt. De treinen zelf staan nog steeds stil.