Tongschilderij van aap is 10.000 dollar waard

Een 37-jarige chimpansee uit Louisiana heeft 10.000 dollar of 7.550 euro gewonnen tijdens een schilderwedstrijd voor apen uit opvangtehuizen. De aap, die luistert naar de naam Brent, gebruikte zijn tong in plaats van een kwast om het kunstwerk te maken.

De werkwijze van Brent ligt voor de hand. Hij doet verf op zijn tong en vervolgens likt hij met zijn tong op het doek. Het geld is bestemd voor zijn opvangtehuis Chimp Haven, waar de gepensioneerde laboratoriumaap sinds 2006 woont. Met zijn overwinning wist Brent vijf andere opvangtehuizen achter zich te laten.

Bij het opvangtehuis zijn ze uiteraard gelukkig met het extra geld. Volgens een woordvoerder was Brent nog niet in staat om te reageren. "Volgens mij slaapt hij", klinkt het in de Sun Herald.

lees ook

    Meest gelezen