VBO eist pact over concurrentiekracht bedrijven

De verschillende regeringen in ons land moeten de komende weken dringend werk maken van een pact over het concurrentievermogen van onze bedrijven. Dat vindt Pieter Timmermans van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
De concurrentiekracht verhogen is de hoogste prioriteit voor Pieter Timmermans.

Voor Timmermans is een beter concurrentievermogen voor de bedrijven het belangrijkste agendapunt dat nog voor de verkiezingen in mei volgend jaar gerealiseerd moet worden.

Onze bedrijven verliezen marktaandeel in het buitenland, stelde Timmermans in "De ochtend". De federale regering en de regionale regeringen moeten daarom dringend op één lijn komen om maatregelen te kunnen nemen.

"Ik heb in het verleden gezien dat sommigen zeiden dat de energieprijzen naar beneden moesten en men dan op regionaal niveau maatregelen nam om de prijzen weer te verhogen", geeft Timmermans een voorbeeld van de verdeeldheid. "Dat is niet consistent."

"Daarom zou het goed zijn dat men in de komende weken een globaal interfederaal competitiviteitspact kan maken zodanig dat in alle geledingen van de overheid de concurrentiekracht versterken de eerste prioriteit is. Dat zou een heel sterk vertrouwenwekkend signaal zijn."