William Friedkin geëerd op Filmfestival van Venetië

De Amerikaanse regisseur William Friedkin (78) heeft tijdens het Internationale Filmfestival van Venetië een speciale Gouden Leeuw in ontvangst mogen nemen voor zijn volledige filmoeuvre. De 78-jarige Friedkin is onder andere bekend als regisseur van de horrorfilm "The Exorcist" (1973).
TIZIANA FABI

Tijdens het festival in Venetië wordt een gerestaureerde versie van zijn film "The sorcerer" (1977) voorgesteld. "The sorcerer" is een remake van de Franse klassieker "Le salaire de la peur".

Friedkin maakte ook de "The French connection", een film die vijf Oscars in de wacht sleepte, waaronder die voor beste regisseur. Twee jaar geleden presenteerde hij op het Filmfestival van Venetië "Killer Joe".

De festivaljury had in mei al aangekondigd dat Friedkin onderscheiden zou worden voor zijn "aanzienlijke bijdrage aan de vernieuwing van de Amerikaanse film".