"Hij lijkt maniak die ik in het bos heb gevonden"

Op het Filmfestival van Venetië heeft regisseur James Franco "Child of God" voorgesteld, een film die meedingt naar de Gouden Leeuw. Hoofdrolspeler Scott Haze deed wel erg veel moeite om zich in te leven in zijn rol van criminele kluizenaar.

"Child of God" is de verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Cormac McCarthy uit 1973. Boek en film portretteren Lester Ballard, een man die zich afsluit van de maatschappij en haar normen en waarden en steeds verder wegzinkt in een wereld van misdaad en verderf.

Scott Haze bereidde zich voor op zijn rol door net als zijn complexe personage te gaan leven in een grot. Hij leefde drie maanden lang geïsoleerd van de buitenwereld en sliep in een spelonk. Hij deed dat op eigen houtje, zonder met regisseur James Franco van gedachten te wisselen.

"Hij zag er werkelijk haveloos uit toen hij op de eerste draaidag kwam opdagen", vertelde Franco. "Hij sprak met niemand en bleef de hele tijd in zichzelf gekeerd. Het publiek zal denken dat ik een soort maniak heb gevonden in de bossen, maar het is Scott Haze die de vertolking van zijn leven geeft."