"Ik hoop dat de paus mijn film te zien krijgt"

Het Filmfestival van Venetië heeft een eerste favoriet voor de Gouden Leeuw, de hoofdprijs van het festival. "Philomena" van Stephen Frears met Judi Dench in de titelrol kreeg een staande ovatie. "Ontwapenende humor, een grote gevoeligheid en gevatte dialogen", klonk het zowat unaniem.

De Britse veteraan Stephen Frears heeft met "My beautiful laundrette", "Dangerous liaisons" en "The queen" al veel hoogvliegers op zijn palmares.

Voor "Philomena" werkt hij samen met Dame Judi Dench. Zij speelt een vrouw die als tiener in het oerkatholieke Ierland van de jaren 50 zwanger werd en gedwongen werd om haar baby af te staan voor adoptie. Vijftig jaar later gaat ze in de Verenigde Staten op zoek naar haar zoon. Ze wordt bijgestaan door een Britse oud-journalist, vertolkt door Martin Sixsmith.

De film is vanmorgen voor het eerst vertoond aan de pers en werd beloond met een uitbundig applaus. Er was lof voor de ontwapenende humor, de grote gevoeligheid en de gevatte dialogen. Stephen Frears zei op de persconferentie dat hij hoopt dat paus Franciscus zijn film zal bekijken. "Hij ziet er me wel een redelijk goede gast uit, deze paus", vindt hij.

Meest gelezen