Babygiraf overleden bij geboorte in Bellewaerde Park

De geboorte van het langverwachte tweede babygirafje in Bellewaerde Park is niet goed afgelopen. Het kalfje overleed bij de geboorte, zo hebben Bellewaerde Park en de dierenverzorgers van het park zaterdagochtend meegedeeld. Het kalfje Albert dat begin juli werd geboren, krijgt er dus geen speelkameraad bij.
Op 3 juli werd een eerste kalfje geboren. Het kreeg de naam Albert, naar de koning.

De bevalling van giraf Ghonda werd gisteren rond 21.30 uur ingezet. Lange tijd was slechts één pootje te zien. Vervolgens kwamen het tweede pootje en het hoofdje van het kalfje naar buiten.

"Na een lange en uitputtende bevalling werd het kalfje uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren", vertelt marketing communications manager Kristof Louagie. Het babygirafje bleef echter roerloos liggen en de dierenarts van de faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent stelde vast dat het bij de geboorte overleden was.

De verslagenheid in het park is groot. "We betreuren het overlijden. Iedereen vindt het ook jammer dat we Albert, het babygirafje dat geboren werd op 3 juli, geen speelkameraadje kunnen schenken", klinkt het.

Giraf Ghonda stelt het, gezien de omstandigheden, goed. De parkmedewerkers gunnen haar alle rust zodat ze dit moeilijke moment te boven zal komen, aldus nog Bellewaerde Park.