Cocaïne-limoenen met bestemming Antwerpen onderschept

In Cartagena, in Colombia, heeft de politie 1.022 kilogram cocaïne in beslag genomen die op weg was naar de haven van Antwerpen. Opvallend is dat drugs verborgen werden in limoenen. Dat heeft de Colombiaanse politie meegedeeld.

In totaal werden 11.500 limoenen uitgehold, om er plastic zakjes met cocaïne in te verbergen. De halve limoenen werden vervolgens met doorzichtige plakband weer aan elkaar gekleefd. De totale hoeveelheid drugs zou in Europa ongeveer 45 miljoen euro waard geweest, aldus de politie.

Amper enkele dagen geleden werd in de haven van de Ecuadoraanse stad Guayaquil ook al 4,37 ton cocaïne met bestemming Antwerpen in beslag genomen. Toen werden de drugs aangetroffen in containers met bananen.

Foto's van de drugsvangst staan op de Colombiaanse nieuwssite El Universal.