Dronken buschauffeur rijdt tegen tuinmuur koninklijk paleis

Een dronken schoolbuschauffeur (55) is gisterennamiddag tegen de tuinmuur van het koninklijk paleis gereden op de Vilvoordsesteenweg in Brussel. Er zaten op dat moment geen kinderen in de bus. De man zelf raakte lichtgewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14.30 uur gisterennamiddag. De chauffeur moest naar eigen zeggen uitwijken voor een bruusk stoppende vrachtwagen op de Vilvoordsesteenweg. De bus overschreed twee rijvakken en botste tegen de tuinmuur van het koninklijk paleis. De bus raakte geen andere voertuigen.

De man zelf raakte lichtgewond. Hij keerde terug van een atelier en er zaten er geen kinderen of andere passagiers in de bus. Het Brusselse parket bevestigt dat de man 0,75 promille of drieënhalve keer meer alcohol in zijn bloed had dan toegestaan.