Paus Franciscus op "selfie" met jongeren

Paus Franciscus heeft eerder al aangetoond dat het protocol van het Vaticaan wat hem betreft best wat losser mag. Een foto die de ronde doet op Facebook en Twitter, bewijst dat nog maar eens: de paus maakte samen met enkele jongeren een "selfie" - een zelfportret met een smartphone.

Een van de jongeren op de foto plaatste de foto op zijn Facebookpagina en maakte er zijn profielfoto van. De tocht over het wereldwijde web zette zich spoedig in.

De jongeren op de foto zijn jonge christenen uit het noorden van Italië. Afgelopen woensdag hadden ze een ontmoeting met de paus. Nadien vroegen ze hem om foto's te maken.

Volgens de Italiaanse krant Corriera della Sera ging het om een spontane actie van de paus en zat er geen marketingtactiek achter de foto. "De paus houdt ervan zich door mensen te omringen, terwijl zijn voorganger graag boeken las", stelt de krant.

lees ook