Cafébaas doodgeschoten na ruzie in Hoogstraten

In Hoogstraten, in het noorden van de provincie Antwerpen, is de voorbije nacht een café-uitbater doodgeschoten na een hoogoplopende ruzie. De politie kon de schutter oppakken. De onderzoeksrechter kwam ter plaatse. Het café is intussen verzegeld en gesloten.

De schietpartij vond plaats op straat voor de zaak in de Gelmelstraat. Het slachtoffer is vervolgens nog zijn café binnengelopen, maar zakte daar in elkaar. Enkele cafégangers konden de schutter overmeesteren tot de komst van de politie. De verdachte werd gearresteerd in afwachting van zijn verhoor.

Ook een tweede man is gearresteerd. Hij zat in het voertuig van de schutter op het moment van de feiten. Het onderzoek moet uitmaken of hij betrokken is.

Het parket ging ter plaatse met de onderzoeksrechter, een geneesheer en een wapendeskundige. Van hun onderzoeken zijn nog geen resultaten bekend.