Dancefestival afgelast na twee drugsdoden

De ordediensten in New York hebben zondag aangekondigd dat de laatste dag van het driedaagse dancefestival Electric Zoo wordt afgelast na het overlijden van twee deelnemers. De twee, een 24-jarige man en een 20-jarige vrouw, zouden bezweken zijn aan de consumptie van de drug MDMA.

"Tijdens de eerste twee dagen van het festival zijn twee festivalgangers omgekomen en vier anderen naar de dienst intensieve zorgen van het ziekenhuis overgebracht. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend, maar de twee overlijdens lijken te maken te hebben met de consumptie van de drug MDMA", zo stellen de diensten van de New Yorkse burgemeester in een mededeling.

De ordediensten zagen zich zondagochtend gedwongen om de derde dag van het festival te annuleren. Electric Zoo, dat plaatsvindt op een eiland nabij Manhattan, is één van de meest gereputeerde dancefestivals ter wereld.