Jemenitische premier overleeft moordaanslag

Mohamed Salem Basindawa, de premier van Jemen, is gisteren het doelwit geweest van een aanslag in de hoofdstad Sanaa. Gewapende mannen openden het vuur op zijn konvooi toen hij onderweg was naar huis. Niemand raakte daarbij gewond.
AP2011

De daders sloegen op de vlucht na de aanslag. In Jemen is de politieke situatie erg onrustig sinds president Ali Abdullah Saleh eind 2011 moest aftreden na langdurige volksprotesten. De 78-jarige Basindawa, die al lang actief was in de oppositie, leidt sindsdien de regering als eerste minister.

Eerder deze maand sloten de VS en enkele andere westerse landen hun ambassades in Jemen uit vrees voor een terroristische aanslag. Groeperingen gelinkt aan Al Qaeda staan sterk in het land en vechten een constante strijd uit met de overheid. Er zijn al verschillende aanslagen geweest op leden van de regering van Basindawa.