Mursi aangeklaagd voor aanzetten tot moord

In Egypte wordt de afgezette president Mohammed Mursi samen met 14 andere Moslimbroeders doorverwezen naar de rechter wegens het aanzetten tot moord. Dat is bekendgemaakt op de staatstelevisie. Wanneer het proces begint, is nog niet bekendgemaakt.
AP2013

De aanklacht slaat op de rellen in de buurt van het presidentieel paleis in Caïro in december vorig jaar. Tegenstanders van Mursi kwamen toen de straat op om te protesteren tegen zijn beslissing om de macht van de president uit te breiden. Bij geweld tussen betogers en ordediensten vielen toen zeven doden. 

Begin vorige maand heeft het leger Mursi afgezet na een golf van protest tegen hem en zijn islamitische regering. Sindsdien staat Mursi onder huisarrest en zitten de meeste leiders van de Moslimbroedershap achter tralies. Bij geweld tussen aanhangers van de Moslimbroeders en de ordestrijdkrachten zijn al honderden doden gevallen.