"Broken circle" op longlist European Film awards

"The broken circle breakdown" van Felix van Groeningen is een van de 46 films die in aanmerking komen voor de European Film Awards 2013. Eerder raakte bekend dat de film ook in de running is voor de publieksprijs van de European Film Awards.

De organisatoren van de 26e editie van de European Film Awards hebben een lijst van 46 genomineerde films bekendgemaakt voor de filmprijzen.

Bij de 46 films zitten onder meer "The broken circle breakdown", "Borgman" en "The congress". "Borgman" is een film van de Nederlandse cineast Alex van Warmerdam met een uitgebreide Belgische cast, met onder anderen Jan Bijvoet, Tom Dewispelaere en Gene Bervoets.

De Brusselse animatiestudio Walking the Dog werkte mee aan de film "The congress" van Ari Folman. De European Film Awards worden uitgereikt op 7 december in Berlijn. De 26e editie van het event wordt gepresenteerd door de Duitse actrice Anke Engelke.