"Nepagent" neemt man onder vuur aan zijn woning

Een 54-jarige man is zondagavond aan zijn woning op de Lindenlaan in Eisden-Tuinwijk bij Maasmechelen door een onbekende man, die gebrekkig Nederlands sprak, onder vuur genomen. De bewoner werd beschoten en werd geraakt in zijn onderbeen.

De onbekende schutter zou de bewoner zijn gevolgd, toen die thuis kwam. De dader gaf zich uit als politieman. In gebrekkig Nederlands vroeg hij de sleutels van de Mercedes van de bewoner. Maar die weigerde. Daarop schoot de nepagent met een pistool twee keer in zijn been. De man man viel bloedend neer, voor de ogen van zijn vrouw. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar.

De schutter vluchtte te voet weg in de richting van de Pauwengraaf. De politie heeft hem nog de hele avond gezocht, maar niet gevonden. De vrouw bleef ongedeerd, maar was zwaar onder de indruk van de gebeurtenissen.