"Riddick" gooit hoge ogen in Amerika

De sf-actiefilm "Riddick" met Vin Diesel heeft een sterk openingsweekend achter de rug in de VS. De film was goed voor een omzet van meer dan 14 miljoen euro en deed het daarmee dubbel zo goed als nummer twee aan de kassa "The butler".

"Riddick" is al de derde film waarin Vin Diesel een intergalactische huurling vertolkt. In 2000 was de lowbudgetfilm "Pitch black" een onverwacht succes. In 2004 volgde de sequel "The chronicles of Riddick".

De acteur kondigde al aan dat hij van plan is om een vierde keer in de huid van het titelpersonage te kruipen. "Ik ben heel toegewijd aan de wereld van Riddick, aan het personage en ik kijk uit naar de volgende avonturen die het personage zal beleven", klonk het.

De top vijf van best bezochte films in de VS wordt vervolledigd door "Instructions not included", "We're the Millers" en "Planes".