"Scharnierstuk in oeuvre van Van Gogh ontdekt"

Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft een nieuw schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890) ontdekt. Het gaat om het doek "Zonsondergang bij Montmajour" uit 1888.

"Een ontdekking van dit kaliber is in de geschiedenis van het Van Gogh Museum nog nooit voorgekomen. Het doek is een scharnierstuk in het oeuvre van Van Gogh. Het is een groot schilderij uit zijn periode in Arles in het zuiden van Frankrijk", meldt de directeur van het Van Gogh Museum, Axel Rüger.

Het schilderij "Zonsondergang bij Montmajour" is 93,3 bij 73,3 centimeter. De toeschrijving aan Van Gogh is gebaseerd op een uitgebreid onderzoek naar stijl, techniek, verf, doek en Van Goghs brieven.

Het schilderij zal vanaf 24 september worden tentoongesteld in de expo "Van Gogh aan het werk" in het museum.