Dennis Rodman: "Kim Jong-un heeft een dochtertje"

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een dochtertje van bijna één jaar oud, Ju-ae genaamd. Dat heeft de Amerikaanse ex-basketballer Dennis Rodman bekendgemaakt. Rodman was de voorbije dagen voor de tweede keer dit jaar op bezoek in het streng communistische land.
Kim Jong-un en zijn echtgenote, Ri Sol-ju

Rodman (kleine foto) maakte het nieuws over het dochtertje van Kim Jong-un bekend in een interview met de Britse krant The Guardian. De excentrieke basketballer was de voorbije 5 dagen op bezoek in Noord-Korea. Het was al de tweede keer dit jaar dat Rodman naar het geïsoleerde land trok.

"De maarschalk Kim en ik hebben een ontspannende tijd gehad bij de zee, samen met zijn familie. We hebben vaak samen gegeten en gedronken, waarbij we onze plannen hebben besproken om een historische vriendschappelijke basketbalwedstrijd te organiseren tussen Noord-Korea en de VS."

"Ik heb ook hun baby Ju-ae vastgehouden en gesproken met Ri Sol-ju (de echtgenote van Kim Jong-un). Hij is een goede vader en heeft een heel mooi gezin", aldus Rodman. Dat Kim Jong-un een dochter had, was nog niet bekend. De Noord-Koreaanse staat geeft weinig details over het privéleven van de leider.  Zo is zijn juiste leeftijd ook niet officieel bekend.

Er waren wel al speculaties dat Ri Sol-ju bevallen zou zijn. Op foto's van vorig jaar was te zien dat de echtgenote van de Noord-Koreaanse leider er zwanger uitzag. Ook verdween ze enkele maanden uit het publieke oog. De baby zou dan geboren zijn eind vorig jaar. Maar er werd toen dus nooit een officiële bekendmaking van de geboorte gedaan.