Jazz in 't Park in Gent lokt 15.000 bezoekers

De 20e editie van Jazz in 't Park in Gent heeft van donderdag 5 tot en met zondag 8 september 15.000 bezoekers gelokt. Een van de uitschieters was het verrassingsconcert van het Brussels Jazz Orchestra.
BELGA/GYSENS
Het Brussels Jazz Orchestra repeteerde in 2008 voor een opname in Studio Toots.

Het Brussels Jazz Orchestra heeft zaterdag een goede beurt gemaakt op de 20e editie van Jazz in 't Park in het Zuidpark in Gent. De groep stond als verrassingsact op de affiche van het vierdaagse jazzfestival.

"De keuze voor het Brussels Jazz Orchestra  is niet toevallig. Het is internationaal de meest bejubelde Belgische bigband en het Brussels Jazz Orchestra viert dit jaar net als Jazz in 't Park zijn 20e verjaardag", aldus samensteller Jeroen de Weder.

"Na twintig jaar hebben we ons plaatsje en het is zeker de bedoeling te blijven waar we nu zitten", besluit De Weder. De voorbije vier dagen vonden 15.000 mensen de weg naar het festivalterrein in het Zuidpark in Gent. "Een succes", besluit De Weder.