Koch Industries neemt Molex in de VS over

De Amerikaanse fabrikant van elektronicacomponenten Molex gaat van eigenaar veranderen. Koch Industries neemt het Amerikaanse bedrijf over voor 5,5 miljard euro. Molex is onder meer bekend voor de connector (stekker) van de voedingskabel van computers.

Beide bedrijven maakten de overnameplannen vandaag bekend. Charles en David Koch bieden 38,5 dollar per aandeel. Dat bod houdt naar eigen zeggen een premie in van 42 procent. Tegen eind dit jaar zou de deal afgerond moeten zijn.

Molex was het voorbije boekjaar goed voor 3,6 miljard dollar omzet. Het bedrijf maakt allerhande connectoren, kabels, antennes en onderdelen voor printplaten.

Het vermogen van de broeders Koch wordt op 34 miljard dollar geschat. Ze staan samen op een gedeelde zesde plaats van de Forbes-rangschikking van rijkste mensen ter wereld. De Kochs zijn actief in een resem sectoren, van oliepijpleidingen over ranches voor veeteelt tot de productie van papier en kunstmeststoffen. Molex zal als dochteronderneming functioneren, met het huidige management aan het roer.