NASA lanceert account op Instagram

De Amerikaanse ruimteorganisatie NASA heeft een account op de sociaalnetwerksite Instagram. De NASA deelt zo foto's en filmpjes van de aarde, de ruimte en lanceringen van ruimtetuigen. Na enkele dagen op Instagram heeft de ruimteorganisatie al zo'n 100.00 volgers

De NASA gebruikt ook andere sociaalnetwerksites als Flickr, Twitter, Facebook en Google+ om foto's te delen, maar John Yembrick, manager sociale media bij de ruimteorganisatie vindt Instagram een aangewezen platform omdat de NASA zo'n visuele organisatie is.

De NASA heeft ontelbaar veel beeldmateriaal om te delen, zoals de waarnemingen van de ruimtetelescoop Hubble. Zijn eerste dag op Instagram wijdde de NASA aan de maan. "Instagram maan-dag is het thema van de dag", zei Yembrick. Er zijn beelden gepost van de Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer of LADEE die die dag gelanceerd werd, en historische opnames van de maan.