Peeters als premier? "Geen verkeerd idee"

N-VA-voorzitter Bart De Wever is naar eigen zeggen verbaasd dat CD&V geen kandidaat-premier heeft. Kris Peeters (CD&V) als premier van een "sociaal-economische herstelregering" ziet hij wel zitten, zei hij in "Terzake". Of zijn eigen N-VA ook een kandidaat-premier heeft, wilde of kon De Wever nog niet zeggen.

CD&V trekt met Kris Peeters als boegbeeld naar de "moeder aller verkiezingen" volgend jaar. Maar Peeters wil liefst een leidende rol op Vlaams niveau blijven spelen, liet hij vorige week weten. 

"CD&V zonder kandidaat-premier. Dat hebben we nooit gezien sinds 1830", schertst De Wever. "Ik zou het helemaal geen verkeerd idee vinden dat Kris Peeters een sociaal-economische herstelregering zou gaan leiden."

Volgens de N-VA-voorzitter betekent het feit dat de Vlaamse christendemocraten geen kandidaat-premier hebben dat ze eigenlijk gaan voor een regering-Di Rupo II.

De Wever laat niet in zijn eigen kaarten kijken. Zelf is hij burgemeester van Antwerpen, en zijn partij zal pas begin volgend jaar "de troepen op het veld opstellen".