Recordaantal nieuwe personeelsleden bij de NMBS

In 2013 gingen al ruim 1.300 nieuwe personeelsleden aan de slag bij de spoorwegen. Een record, zo liet de NMBS Holding weten. De komende maanden moeten er nog 500 bij komen.

Het zijn vooral jongeren die hun weg naar de spoorwegen lijken te vinden. Ze hebben vooral interesse in de technische beroepen.

De komende maanden wil de NMBS Holding nog eens 500 mensen aannemen. "We zoeken altijd veel mensen met een technische opleiding op verschillende niveaus, hoger secundair of hogeschool", zegt woordvoerster Leen Uyterhoeven.

De Holding zoekt ook nog naar kandidaten voor de "typische spoorwegberoepen". "We hebben dit jaar al veel treinbestuurders en treinbegeleiders aangenomen en we zoeken nog heel wat treinbestuurders in Vlaanderen en Brussel. Ook ingenieurs zijn nog altijd welkom." Ook voor de seinhuizen zoeken de spoorwegen nog personeel.