Tom Daley komt uit de kast ... als hetero

De Britse olympische duiker Tom Daley komt uit de kast en bevestigt aan de Britse krant The Mirror dat hij op vrouwen valt. De 19-jarige Brit ziet zich genoodzaakt om zich als hetero te outen en stelt zo een groot deel van de homogemeenschap teleur.
AP2011

Daley meldt expliciet aan de krant dat hij op vrouwen valt. "Ik vind het best grappig als mensen denken dat ik homo ben", zegt hij. "Ik lach het meestal weg." Hij benadrukt wel dat hij niets tegen homo's heeft en er geen probleem mee zou hebben om uit de kast te komen, mocht hij echt homo zijn. "Dat is niets om beschaamd over te zijn."

Hij snapt naar eigen zeggen wel waarom hij zo goed in de markt ligt bij homo's. "Ik spendeer het grootste deel van mijn dag halfnaakt." Als professioneel duiker draagt Daley enkel zijn zwembroek als hij gaat werken. "Ik heb vaak meer kleren aan als ik ga slapen, dan als ik aan het werk ben."

De "outing" van Daley is hoe dan ook goed nieuws voor single vrouwen. De duikende vrijgezel is naar eigen zeggen op zoek naar een nieuw lief, een vrouwelijk lief wel te verstaan.

© SWNS Group

lees ook