Tour tot 2019 te volgen bij Sporza

De Ronde van Frankrijk zal zeker tot 2019 te volgen zijn op Sporza. De Europese Radio-unie (EBU), waarvan de VRT/Sporza lid is, heeft met wedstrijdorganisator ASO een overeenkomst gesloten over de uitzendrechten van de ASO-wedstrijden voor de jaren 2016 tot 2019.

De uitzendrechten omvatten de Ronde van Frankrijk, maar ook andere topwedstrijden in het ASO-pakket, zoals Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, Parijs-Tours, de Dauphiné Liberé en Parijs-Nice.

Voor de komende seizoenen, 2014 en 2015, beschikte Sporza al over de uitzendrechten voor die wedstrijden via een eerder EBU-contract. Nu komen daar dus nog vier seizoenen bij.

Sporza-manager Luc Van Langenhove is blij met het nieuwe contract. “De honderdste editie van de Tour heeft het afgelopen zomer nog maar eens bewezen: de Ronde van Frankrijk is en blijft immens populair. De sportieve prestaties, de spanning, de emoties, de geschiedenis, de traditie en de hele sfeer errond maken van de Tour een absoluut hoogtepunt in het sportjaar. Maar ook Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de andere ASO-wedstrijden zijn echte toppers.

Ik ben blij en trots dat Sporza die wedstrijden de volgende jaren kan blijven uitzenden. Daarmee is een belangrijk stuk van ons wieleraanbod tot en met 2019 verzekerd. Door onze jarenlange ervaring hebben we de expertise om die wedstrijden in de best mogelijk omstandigheden te verslaan. Dat ons publiek dat waardeert, blijkt jaar na jaar uit de bereikcijfers."