Vermiste man in de Andes gezocht voor pedofilie

Een 58-jarige Uruguayaan is gisteren levend aangetroffen door de Argentijnse grenspolitie nadat hij vier maanden eerder vermist was geraakt in het Andesgebergte. Het Chileense gerecht heeft nu bekendgemaakt dat de vermiste man in Chili gezocht wordt wegens pedofilie.
Het artikel van de Argentijnse nieuwssite La Capital

Raul Gomez Cincunegui, een loodgieter uit Uruguay, overleefde op suiker, rozijnen en voedsel dat hij in berghutten vond, maar ving ook ratten met een zelfgemaakte val, aldus zijn redders. Hij werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij herstelt en zijn familie heeft kunnen ontmoeten.

De man was op 11 mei met de motor van Chili naar Argentinië vertrokken. Nadat zijn motor het begeven had, besloot hij te voet voort te gaan. Hij vroeg zijn vrouw hem als vermist op te geven als ze een week lang niets meer van hem zou horen.

Hij zegt dat hij zijn oriëntatie verloor door de hevige sneeuwval in de Andes. Door die felle sneeuw werd in juli een zoektocht naar hem afgeblazen. Hij bereikte de bewoonde wereld uiteindelijk ernstig gedehydrateerd en 20 kilogram lichter, maar volgens de dokters verkeert hij wel in goede conditie.

Volgens het Chileense gerecht is de man in staat van beschuldiging gesteld wegens seksueel misbruik van een achtjarige.