Vijf extreme plekjes om te logeren

Bent u iemand die op zoek gaat naar de meer avontuurlijke vakantie? Gruwelt u van een doodgewoon hotel met all-in-formule? Wat dacht u van een iglohotel, een boomhutverblijf of een ravijncamping? Of bent u meer te vinden voor grote dieptes of afgelegen eilanden?

Kampeerders die op zoek zijn naar een mooi uitzicht en veel rust, kunnen terecht in Duitsland. In Pfronten-Ried kunnen avontuurlijke kampeerders een nachtje boeken in een veldbedje dat bengelt boven een ravijn. Al wordt gasten met hoogtevrees wel afgeraden om hier te komen logeren. Goedkoop is het ook niet, want een nachtje kamperen kost er bijna 900 euro.

Waldseilgarten-Höllschlucht/BNPS
Waldseilgarten-Höllschlucht/BNPS

Wie ook van mooi uitzicht en natuur wil genieten, maar liever niet boven een ravijn gaat hangen, kan terecht in Qualicum Beach in Canada. Daar heeft een boomliefhebber een hotel gebouwd met boomhutten. In de bomen hangen grote bollen uit glasvezel waarin gasten kunnen logeren en als het ware een worden met de natuur. Een pak goedkoper wel dan logeren in de Alpen, een nachtje kan al voor ruim 100 euro.

Image license supplied to Caters from source
Image license supplied to Caters from source

Voor wie het allemaal wat frisser mag zijn er nog andere mogelijkheden. In Saariselka in Finland is er een hotel gemaakt uit glazen iglo's. Er lijkt geen betere manier denkbaar om het noorderlicht te aanschouwen vanuit een lekker verwarmde iglo. Voor wie dat allemaal te artificieel is, hetzelfde hotel biedt ook échte iglo's aan waar het wel echt koud is. Koude hotels zijn blijkbaar prijzig, want een nachtje kost al gauw ruim 300 euro.

Caters News Agency Ltd
Caters News Agency Ltd

Voor wie het allemaal wat dieper mag. Een Zweeds hotel heeft de twijfelachtige eer om het diepste hotel ter wereld te zijn. Het hotel is gebouwd in een oude zilvermijn en bevindt zich zo’n 150 meter onder het aardoppervlakte. Zo diep onder de grond is er geen gsm-bereik. Ideaal dus om weg te vluchten uit de drukke samenleving. Een nachtje in afzondering in de mijn kost bijna 500 euro.

Vid publicering, va¨nligen kontakta fotograf Mattias Johansson, Printum Reklambyra°.
Vid publicering, v‰nligen kontakta fotograf Mattias Johansson, Printum ReklambyrÂ.

Iets minder extreem, maar wel erg afgelegen is het Spitbank Fort in het Verenigd Koninkrijk. Ooit was het effectief een fort, aangelegd om aanvallen van Frankrijk te weerstaan, maar sinds enkele jaren is het een luxueus hotel. Het fort is enkel bereikbaar per boot. Een nachtje kost er al gauw 600 euro per persoon.

lees ook