Vordering Delphine Boël pas in najaar 2014 behandeld

De vordering die Delphine Boël heeft ingesteld tegen koning Albert en Jacques Boël, zal pas in het najaar van 2014 worden behandeld. Dat heeft de Brusselse rechtbank van eerste aanleg vandaag beslist. Gisteren zei de advocaat van Laurent dat de prins mogelijk bereid is om een DNA-staal af te staan.

De advocaten van de verschillende partijen, Delphine Boël, haar moeder Sybille Selys de Longchamps, Jacques Boël en koning Albert, zullen tussen nu en 7 juli 2014 hun conclusies uitwisselen waarna de pleidooien in september of oktober 2014 zullen plaatsvinden. Het proces wordt dus pas over een jaar voortgezet.

Delphine Boël heeft koning Albert en haar wettelijke vader Jacques Boël gedagvaard om het vaderschap van Jacques Boël te ontkennen en te laten erkennen dat koning Albert haar biologische vader is. De voormalige vorst betwist dat vaderschap, maar wat het standpunt is van Jacques Boël, is nog niet duidelijk.

Zijn advocaat, meester Grégoire, meldde maandag dat hij standpunt had ingenomen maar zei er niet bij wat dat standpunt is. "Als hij zich verdedigt tegen de eis van zijn dochter en betwist dat hij de vader niet is, heeft haar vordering tegen koning Albert weinig kans", zegt meester Guy Hiernaux, de advocaat van koning Albert.

De advocaat van prins Laurent, meester Pierre Legros, liet gisteren weten dat de prins mogelijk bereid zou zijn een DNA-staal af te staan, maar of dat een rol kan spelen in de procedure, is nog maar de vraag. "Het is niet gebruikelijk dat een DNA-staal van een broer of zus wordt gebruikt om de afstamming te bewijzen, tenminste zolang de beweerde ouder nog leeft", aldus Hiernaux. "Het valt af te wachten welk standpunt de rechtbank zal innemen."

Via een DNA-staal van Laurent zou Delphine Boël mogelijk kunnen aantonen dat ze de dochter is van koning Albert. Op dit moment is er geen concrete vraag van Boël, maar als die er komt, dan zou prins Laurent haar dus kunnen helpen, zei Legros gisteren.

"Als ik een dagvaarding krijg met een vraag voor een DNA-test, dan gaan we samen nadenken, maar ik denk niet dat het prins Laurent toekomt om te zeggen: "ik ben gedagvaard door justitie voor een DNA-test, wel ik zeg neen tegen justitie"."