Vrouw en dochter zwaar verbrand bij een tankbeurt

Een vrouw en haar 13-jarige dochter hebben zondagnamiddag aan de Sint-Truidersteenweg in Hasselt brandwonden opgelopen tijdens een tankbeurt. De man die aan het tanken was, had zijn aansteker gebruikt, waarna een kleine explosie met steekvlam ontstond.

Zijn vriendin en haar dochter, die in de wagen zaten, werden eerst naar het Hasseltse Jessaziekenhuis overgebracht, maar daar bleek dat de brandwonden te ernstig waren. De twee werden vervolgens naar het brandwondencentrum in Leuven overgebracht. Het meisje had zware brandwonden in het gezicht, terwijl de vrouw aan de rechterzijde van haar lichaam verbrand was.

Tijdens de tankbeurt stonden de deuren van de auto open. Het meisje had een draadje aan haar kleedje loshangen. De man wilde het loshangende draadje wegbranden en gebruikte daarvoor de aansteker. In combinatie met gassen die bij de tankbeurt vrijkwamen, ontstond daarop een hevige steekvlam, die door de openstaande deuren de wagen binnengezogen werd.

De brandweer van Hasselt en de politie van de zone Hazodi kwamen ter plaatse. De man vertelde zijn versie van de feiten. Ook de vriendin bevestigde die verklaring. Om alles uit te sluiten deed de politie een getuigenverhoor en werden de beelden van de camera's aan het tankstation bekeken.