VRT zes keer genomineerd voor Prix Europa

De VRT maakt kans op zes prijzen op de Prix Europa met de televisieprogramma's "Quiz me quick", "Beroepen zonder grenzen" en "Panorama - De gestoorde procedure", de radioprogramma's "Bonnie en Dahlia" en "Cher Claude" en het onlineplatform "De vragende partij".

De Prix Europa worden uitgereikt tijdens het European Broadcasting Festival in Berlijn. De jury's staan open voor programmamakers uit heel Europa die tijdens het festival debatteren over de inzendingen.

In totaal ontvingen de organisatoren van de Prix Europa 664 inzendingen uit 36 landen voor de onderscheiding. Er zullen elf prijzen en twee speciale onderscheidingen (oeuvre en nieuwkomer) worden toegekend.

De genomineerde tv-programma's zijn "Quiz me quick",een fictieserie van Bart De Pauw in regie van Jan Matthys, "Beroepen zonder grenzen", een programma waarin vier Vlaamse collega's hun beroep uitoefenen in een vreemde omgeving en de documentaire "Panorama - De gestoorde procedure" over de dood door politiegeweld van Jonathan Jacob in een politiecel in Mortsel.

Radio 1 en Klara worden vertegenwoordigd door "Bonnie en Dahlia", een programma van twee vriendinnen die de luisteraars laten meegenieten van hun gesprekken en "Cher Claude", een achtdelige reeks van Thomas Vanderveken over het leven van de Franse componiste Claude Debussy.

"De vragende partij" van deredactie.be maakt kans op de onlineprijs. Met "De vragende partij" nodigde VRT Nieuws de burger in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 uit om in de politieke arena te treden.