Woody Allen speelt nog eens mee in andermans film

Voor het eerst in bijna vijftien jaar speelt Woody Allen nog eens een hoofdrol in een film die hij niet zelf regisseert. In "Fading gigolo", een komedie van John Turturro die is voorgesteld op het Filmfestival van Toronto, vertolkt hij een pooier op leeftijd.

John Turturro, vooral bekend als karakteracteur maar de laatste jaren ook regisseur, speelt in zijn eigen film "Fading gigolo" een bloemist die eerder toevallig gaat bijverdienen als gigolo. Woody Allen helpt hem bij het uitbouwen van zijn nieuwe carrière.

Dat Turturro Allen als tegenspeler kon strikken, heeft hij te danken aan zijn kapper. Beide filmsterren kenden elkaar weliswaar een beetje, maar hadden toch weinig contact. Maar ze hebben wel dezelfde kapper in Brooklyn. Die hoorde Turturro vertellen over zijn nieuwste filmidee, en vertelde het door aan een enthousiaste Allen.

Turturro zegt dat hij geïntimideerd was om te werken met een filmgrootheid als Allen, maar "hij was een van de makkelijkste mensen om te regisseren". Allen hielp hem ook met het scenario. "Zijn kritiek was genadeloos, maar betekende een grote hulp".

Meest gelezen