650.000 euro voor sportwagen van James Bond

De witte sportwagen waarmee James Bond in "The spy who loved me" ook onder water kon varen, is maandag in Londen verkocht voor ongeveer 650.000 euro. Het hoogste bod werd telefonisch uitgebracht bij veilinghuis RM Auctions.
AP2013

De exclusieve auto werd gebouwd voor een scène waarin Roger Moore en Bondgirl Barbara Bach vanuit een helikopter onder vuur werden genomen. Het duo wist te ontkomen door met de Lotus Esprit het water in te duiken.

"The spy who loved me" van regisseur Lewis Gilbert verscheen in 1977 in de bioscoop. In de film neemt Bond het op tegen Karl Stromberg en Jaws. Het personage Jaws, de huurmoordenaar van de schurk Stromberg, kreeg ook een rol in de volgende Bondfilm "Moonraker".

Veilinghuis RM Auctions is bijzonder tevreden over de veiling van de sportwagen. Een anonieme bieder betaalde 650.0000 euro voor de Lotus Esprit.