"Carte blanche"-jongeren stellen najaarsplannen voor

Vanaf 26 september is er elke donderdag "Carte blanche" Op12. Daarin gaan zes jongeren op zoek naar vernieuwende televisie. Hun opdracht is om vanaf januari 2014 met een vernieuwend mediaconcept voor jongeren te komen, dat zowel online als Op12 zal lopen.
© VRT

De VRT selecteerde in augustus zes jongeren die de komende maanden aan de slag gaan om een nieuw jongerenprogramma te ontwikkelen. Het "Carte blanche"-team stelde vandaag zijn plannen voor het najaar voor.

Vanuit hun redactie/studio in Antwerpen zullen de zes geselecteerde jongeren samen met andere jongeren uit hun netwerk wekelijks op zoek gaan naar vernieuwende televisie. In verschillende experimenten zullen zij televisie koppelen aan andere mediaplatformen. Elke aflevering van "Carte blanche" zal gekoppeld zijn aan een specifiek mediaplatform.

De opdracht voor "Carte blanche" is om vanaf januari 2014 met een vernieuwend mediaconcept voor jongeren te komen, dat zowel online als Op12 zal lopen. Hun voortgang is vanaf 26 september elke dag om 20 uur te volgen op het derde kanaal van de VRT en ook online.

© VRT

In de eerste aflevering, die volledig live zal zijn, gaan de "Carte blanche"-jongeren aan de slag met Instagram. Zo reiken ze de “Instagrammies” uit, maken ze een infographic over Instagram en komt er een heuse Instagramfuif met Martin Garrix, The Opposites, Coely, Gunther D, TLP en MC Jan Becaus op de affiche.

Ook jongeren thuis worden uitgenodigd om mee te feesten op “de grootste fuif van Vlaanderen”. Iedereen kan namelijk Instagramfoto’s doorsturen waarmee een vj aan de slag gaat tijdens de fuif.