"Slappe lach betekent niet uitlachen"

Het voorval deed onmiddellijk denken aan de legendarische sketch uit het VRT-programma "In de gloria", waarin presentator Tom Van Dyck een man ontvangt die het slachtoffer werd van een medische fout en sindsdien een piepstem heeft. Van Dyck krijgt de slappe lach, waardoor het interview erg gênant wordt. Afgelopen zondag barstte Ish Ait Hamou, een van de juryleden in "So you think you can dance", in oncontroleerbaar (uit)lachen uit, toen een Deense danser zich met een vergelijkbaar piepstemmetje voorstelde, alvorens hij zijn auditie aanvatte.

Toen Johan Christensen, een kandidaat met Deense roots dus, zich wilde voorstellen, bleek er een krop in zijn keel te zijn gekropen. "Ik ben Johan en kom uit Denemarken", deed choreograaf/jurylid Ish luid schaterlachen. Het verder praten van de Deen maakte het alleen nog maar erger. Tot Ish zich corrigeerde met: "Ik was je niet aan het uitlachen. Je stem was onverwacht."

Christensen gaf daarna het lachende jurylid lik op stuk met een wervelende balletuitvoering op muziek van Metallica. "Je dans is zeker stoerder en agressiever dan je stem. Honderd procent zeker", reageerde Ish nog. Christensen overleefde deze auditieronde alvast met glans.

De choreograaf uit Brussel had al midden augustus het YouTubefilmpje van de auditie op zijn Facebookpagina gezet, onder de titel "Johan, een GEWELDIGE DANSER met een ONVERWACHTE STEM". Toch bleek hij zich nogmaals te willen verontschuldigen en deed dat via Twitter.

"Hey hey, slappe lach betekent niet uitlachen!! Hihihihihi", schreef hij. De lach van Ish zelf werd op sociale media alvast positief onthaald (zoals "Wat kan jij heerlijk lachen") en het al dan niet uitlachen werd hem snel vergeven.

U kunt het bewuste SYTYCD-fragment hier bekijken (de commotie start op 0:45). Daarna kunt u misschien vergelijken met de uitlach-sketch van “In de gloria”.

lees ook