"Ten oorlog" wint goud op EBU-Forum in Berlijn

Het Eén-programma "Ten oorlog" heeft de eerste prijs gewonnen tijdens het Eurovision Creative Forum in Berlijn. "Dit is echt geweldig", zegt Elke Neuville van productiehuis de chinezen, dat het programma maakte voor Eén.

In "Ten oorlog", het eerste programma van het jonge productiehuis de chinezen voor Eén, doorkruisen reporters Arnout Hauben, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops Europa langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog.

Elke Neuville van de chinezen is blij met de enthousiaste reacties in Berlijn. "We hebben hier in Berlijn heel veel lof gekregen van televisiemakers uit heel Europa, maar de hoofdprijs mee naar huis mogen nemen: dat hadden we echt niet verwacht."

Tijdens het European Creative Forum krijgen de leden van de European Broadcasting Union (EBU) de kans om succesvolle tv-formats en ideeën uit te wisselen. De tweede prijs ging naar "Dät hände här" ("It happened right here") van de Zweedse omroep STV. De derde prijs ging naar het format "Viens diner dans ma cité" van France Télévisions.