"Vanhengel en Smet hebben voorakkoord"

Open VLD en SP.A hebben een voorakkoord gesloten voor de Brusselse gewestverkiezingen van 2014. Dat zegt Brussels staatssecretaris Bruno De Lille (Groen) aan brusselnieuws.be. "Niet aan de orde", reageren de Vlaamse socialisten. "Wie koorts heeft, ijlt. Dus verder geen commentaar", aldus Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD).

"Het gaat niet om een hypothese, maar over informatie die ik zowel krijg van mensen van de SP.A als van Open VLD", zegt De Lille. "Ik hoor dat er ook echt een notaris aan te pas is gekomen. Tel daarbij de erg joviale manier waarmee (Vlaams minister) Pascal Smet (1e kleine foto) en Guy Vanhengel (2e kleine foto) de laatste tijd met elkaar omgaan en het is wel duidelijk."

"Dit soort dingen is niet aan de orde. We moeten nu vooral zien dat we een goed beleid voeren, er is nog werk genoeg", klinkt het bij de Brusselse SP.A-leiding.

"Indien ik mij nu al moet bezighouden met de roddels, speculaties, ballonnetjes, leugentjes om bestwil of om reactie uit te lokken, dan heb ik geen tijd meer over om de begroting in evenwicht te brengen, scholen te bouwen, de grote gewestelijke dossiers op het spoor te houden", luidt het dan weer bij Vanhengel. "Ik zou graag hebben dat de collega-regeringsleden zich overigens ook op hun dossiers en werk zouden concentreren en zich nog niet laten overmannen door verkiezingskoorts."