"Wie premier of minister-president wordt, dat is nu niet het punt"

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) is niet onder de indruk van de verklaring van N-VA-voorzitter De Wever dat het "geen verkeerd idee zou zijn dat Peeters een federale herstelregering zou leiden".

In "Terzake" zei De Wever "verbaasd" te zijn dat CD&V geen kandidaat-premier heeft. Peeters liet afgelopen weekend immers weten dat hij na de verkiezingen van 2014 graag Vlaams minister-president wil blijven. "CD&V zonder kandidaat-premier. Dat hebben we nooit gezien sinds 1830", zei de N-VA-voorzitter. "Ik zou het nochtans helemaal geen verkeerd idee vinden dat Kris Peeters een sociaal-economische herstelregering zou gaan leiden."

De Wever herhaalde dat volgens hem een confederale omslag nodig is en wees erop dat ook Kris Peeters een "positief confederalisme" voorstaat. Afgaande op de peilingen, "kunnen we in Vlaanderen in één week tijd met CD&V een regering vormen en dan denk ik dat we federaal heel sterk zouden staan om te zeggen: nu gaan we iets ernstigs doen".

Een duidelijke oproep dus naar Peeters om toch "kandidaat-premier" te zijn, maar Peeters zelf -op handelsmissie in China- is niet onder de indruk. "Dat bericht heeft me ook in het verre China bereikt, maar ik vind dat er doorgeregeerd moet worden, ik ben hier ook hard aan het werk om de belangen van onze Vlaamse bedrijven op de kaart te zetten."

"Wie de volgende premier of minister-president wordt, dat is nu niet het punt", aldus nog Peeters. "Er moet nu gewoon hard gewerkt worden en ik denk dat ik me tot diep in 2014 niet zal bezighouden met welke functies ik na de verkiezingen allemaal zou kunnen opnemen."

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 3409665


Varnish cache server