Acteur "Coronation Street" vrijgesproken van kindermisbruik

Michael Le Vell, een van de topacteurs van de Britse soapserie "Coronation Street", is vrijgesproken voor twaalf klachten over kindermisbruik, waaronder ook vijf verkrachtingsdossiers.

De 48-jarige acteur die al zo'n dertig jaar de rol van automecanicien Kevin Webster speelde in de soapserie van ITV, werd niet schuldig bevonden door de jury in Manchester, waar "Coronation Street" zich overigens ook afspeelt.

Alle klachten kwamen van een meisje van 14 jaar. Volgens zijn advocaat was de acteur "een onschuldige man die van de meest ongelooflijke en verschrikkelijke misdaden werd beschuldigd".

Le Vell prevelde "thank you" in de richting van de jury, toen de uitspraak werd voorgelezen. Hij had tegenover de politie altijd volgehouden dat het meisje "een heleboel leugens" had verteld.

Toen hij het gerechtsgebouw verliet, dankte een emotionele Le Vell zijn familie, zijn fans en ITV voor hun steun en hij zei dat hij opgelucht was met deze uitspraak.

Sinds de gerechtelijke procedure tegen hem van start ging eerder dit jaar, had de man niet meer mogen meespelen in "Coronation Street". Verwacht wordt dat hij de draad terug zal kunnen opnemen.