Belgische bedenker verkoopt Storify

De jonge Belg Xavier Damman verkoopt zijn onlineplatform Storify aan de Amerikaanse sectorgenoot Livefyre. Over het bedrag van de transactie is niets bekend, maar Damman wordt wel aandeelhouder van de nieuwe onderneming. Hij blijft Storify ook leiden.

Storify is een internetplatform dat het mogelijk maakt om berichten, foto's en filmpjes van sociale netwerken in een overzichtelijke verhaalvorm te gieten. De technologie wordt wereldwijd door nieuwsmedia gebruikt.

Xavier Damman, de Belgische bedenker, woont al vijf jaar in San Francisco omdat hij daar wel de investeerders vond die interesse toonden in zijn concept.

Volgens Damman vormt de overname door Livefyre een unieke kans om sneller te groeien. "Livefyre is marktleider op de bedrijvenmarkt, wij op de journalistenmarkt", zegt hij.