Echtgenote beschuldigt Zimmerman van huiselijk geweld

De politie van Lake Mary in de Amerikaanse staat Florida is tussenbeide moeten komen bij een ruzie tussen George Zimmerman en zijn echtgenote Shellie, nauwelijks 2 maanden nadat Zimmerman is vrijgesproken voor de moord op Trayvon Martin. Shellie Zimmerman beschuldigde haar man van bedreigingen en geweld tegen haar en haar vader.
A2013
George en Shellie Zimmerman.

Omstreeks 14.00 uur gisteren lokale tijd ontving de politie van Lake Mary een oproep van Shellie Zimmerman. De vrouw verklaarde dat haar man George haar vader had geslagen, een iPad uit haar handen had getrokken en had stukgeslagen en hen vervolgens beiden met een geweer had bedreigd.

De politie kwam ter plaatse en nam Zimmerman mee voor ondervraging. Zowel hij als zijn echtgenote beschuldigden elkaar van de ruzie die aan het incident voorafging. Niemand diende een klacht in en Zimmerman werd weer vrijgelaten. Shellie ontkende na een tijdje zelfs dat ze ooit een geweer had gezien.

"Ik heb een erg egoïstische echtgenoot"

Het incident komt nauwelijks 2 maanden nadat Zimmerman is vrijgesproken voor de moord op Trayvon Martin. Dat gebeurde op basis van een omstreden wet over het recht op zelfverdediging. De moord op de zwarte jongen en de vrijspraak van de blanke Zimmerman veroorzaakte heel wat commotie in Amerika.

Opmerkelijk: vorige week vroeg Shellie Zimmerman de echtscheiding aan. Dat deed ze een week nadat ze zelf tot een jaar voorwaardelijk en 100 uur gemeenschapsdienst was veroordeeld omdat ze in de aanloop naar het proces van haar echtgenoot meineed had gepleegd.

"Ik heb een erg egoïstische echtgenoot", verklaarde ze afgelopen vrijdag nog op de Amerikaanse zender ABC. "Voor George is enkel George belangrijk."