Femen België gooit de handdoek in de ring

De Belgische tak van de beweging Femen - die vooral bekend is van de acties waarbij vrouwen met ontblote borsten protesteren - houdt ermee op. "We hebben nergens spijt van. We hebben al onze acties oprecht gevoerd", klinkt het.
Een actie van Femen aan de Oekraïense ambassade in Brussel.

Een opmerkelijke boodschap vandaag op de Facebookpagina van de protestbeweging Femen: "We kondigen aan dat Femen België ermee ophoudt. We hebben deze beslissing unaniem genomen wegens onenigheid over de interne organisatie binnen de internationale beweging Femen."

De Belgische tak van de "feministische" protestbeweging heeft naar eigen zeggen geen spijt van hun acties. "We hebben al onze acties oprecht gevoerd", schrijven ze. De vrouwen zijn ook niet van plan om de strijd te staken. "We gaan het gevecht verder aan, maar op een andere manier. Vive la Révolution!"