Filip en Mathilde krijgen warm welkom in Waver

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vanmiddag een hartelijke ontvangst gekregen in Waver, de hoofdplaats van de provincie Waals-Brabant. Enkele duizenden fans van het koningshuis stonden het koninklijk paar op te wachten. Het is de tweede blijde intrede van de koning en de koningin, na die in Leuven vorige vrijdag.
De billen aanraken van "Le Maca" zou geluk brengen.

Om 11 uur kwamen de koning en de koningin aan in Waver, waar ze voor het provinciehuis een warm welkom kregen van een aantal schoolkinderen. De gouverneur Marie-José Laloy, de Waverse burgemeester Charles Michel (MR) en Kamervoorzitter André Flahaut (PS) heetten koning Filip en koningin Mathilde welkom. In het provinciehuis werd het koningspaar getrakteerd op een optreden van twee jonge pianisten van de Muziekkapel.

Daarna was er een receptie met alle burgemeesters van de provincie, de regionale en gemeentelijke verkozenen en de ministers van Staat. Na de ontvangst op het stadhuis nam het koningspaar de tijd om de menigte in de straten te groeten. Burgemeester Michel nodigde hen uit om de billen te aaien van "Le Maca", een beeldje in Waver, dat zou geluk brengen. Tot slot stond er nog een werklunch op programma met als thema de sociale cohesie en de huisvesting in Waals-Brabant.